Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Понеділок, 20 вересня 2021, 16:28

У Львові 30 посад директорів шкіл залишаються вакантними

школа у Львові

У місті тривають конкурси на заміщення 30 вакантних посад директорів шкіл.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

До кінця року у Львові планують обрати нових диреторів майже третини львівських шкіл.

"Спочатку кандидат подає документи: довідки, трудову, результати з екзамену з української мови тощо. У цей час кандидатів знайомлять з їх потенційною школою – аби вони підготували перспективний план для розвитку школи. Через кілька тижнів кандидати складають іспит – отримують 50 питань на знання законів України про освіту.

Плюс кожен кандидат має виконати завдання із зірочкою: претендент отримує короткий опис виникнення проблемної ситуації у школі, натомість має запропонувати, як би він/вона розв'язували це питання (завдання може стосуватися збирання поборів у школі чи булінгу серед учнів тощо)" – пояснив депутат Львівської міськради від Самопомочі, директор ліцею "Львівський" Андрій Закалюк.

За його словами, якщо за тести і ситуаційне завдання кандидат набирає понад 50% балів – він проходить на наступний етап конкурсу, а саме – до презентації розвитку школи, директором якої він/вона хоче стати. Хто набере найбільше балів – того комісія і рекомендує міському управлінню освіти на посаду директора.

"Після конкурсу всі переможці вже працюють у школах. Був конкурс, коли різниця між кандидатами була в кількох балах – такі сильні претенденти. Хоча і був один чоловік, який подавався директором на кілька різних шкіл і ніде не пройшов" – додав Андрій Закалюк.

Нагадаємо, виконком погодив з вересня підняти зарплату директорам львівських шкіл до 27 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.