Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Укрпошта

Середа, 22 вересня 2021, 11:01

Укрпошта збудує автоматизований логістично-сортувальний центр у Пустомитах

Укрпошта

У Львові підписали угоду про початок будівництва автоматизованого логістично-сортувального центру Укрпошти.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 21 вересня, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, директор девелоперської компанії "Го-Ра" Юрій Германович за участі голови Львівської ОДА Максима Козицького підписали угоду про початок будівництва автоматизованого логістично-сортувального центру у Пустомитах. Сортувальний центр збудують до кінця 2023 року. 

Новий Львівський автоматизований сортувальний термінал знаходитиметься у місті Пустомити Львівського району, поблизу міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького і поряд із залізничним вузлом.

Загальна площа земельної ділянки, на якій збудують автоматизований сортувальний термінал, складає 8 га. Планується, що новий сортувальний термінал стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень в Західному регіоні. 

За попередніми підрахунками, мінімальний обсяг обробки посилок та дрібних відправлень зросте до 29 тис/год, а листів − до 20 тис/год, що дозволить значно скоротити строки доставки та підвищити якість послуг.

"Львівський сортувальний центр − це "вікно з та в Європу" для українських посилок із західних областей України. Укрпошта системно нарощує обсяги експорту, тому ми зацікавлені в тому, щоб наші клієнти − чи то підприємець, який продає свої товари за кордоном, чи то клієнт, який просто відправляє до Європи друзям чи рідним посилку − обирали Укрпошту для відправки за кордон не лише за помірну ціну, але і за швидкі строки доставки. Новий автоматизований львівський сортувальний термінал дозволить значно скоротити строки отримання чи доставки посилок у країни ЄС чи транзитом до США. Цей новий об’єкт − це новий рівень швидкості сортування та повна автоматизація процесів" − повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, у липні Укрпошта провела закупівлю на будівництво сучасного сортувального центру у Львові, який має запрацювати із 2031 року.

Додамо, у 2018 році Укрпошта вирішила збудувати логістичний сортувальний центр європейського зразка у селі Пасіки-Зубрицькі, що на виїзді зі Львова, вартістю 69,4 млн грн.

Також минулоріч львівська фірма отримала ділянку Укрпошти у Львові, на якій планує збудувати готельно-офісний житловий комплекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.