Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

П'ятниця, 24 вересня 2021, 14:50

На Львівщині понад 780 шкіл перевели на дистанційне навчання

школа на Львівщині

Станом на сьогодні 784 школи області працюють у дистанційному режимі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 24 вересня, у дистанційному режимі працюють 784 школи Львівської області, що становить 68%.

Як пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска,  віддалене навчання дає нижчу якість освіти, ніж очна форма, тому з наступного тижня у тих школах, які не можуть працювати офлайн, промоніторять ситуацію із дистанційним навчанням.

"Щойно почалась епідемія ковіду, на Львівщині стартувало навчання вчителів, аби вони могли освоїти платформи для дистанційного навчання. Ще торік до першого вересня ми дали рекомендації як впорядкувати це навчання, тому ми плануємо перевірити його якість. Окрім того, є ще 22 млн грн на те, щоб в рамках підвищення кваліфікації, вчителі могли надалі вивчати такі платформи" – наголосив Олег Паска.

За його словами, департамент освіти Львівської ОДА запровадив програму Moodle – це про100, яка дає можливість безкоштовно користуватися всіма опціями. В межах проекту сто шкіл області отримали власну копію дистанційної платформи та можуть розміщувати там всю навчальну інформацію.

"Із початком пандемії у школах був повний хаос: хто яким електронним ресурсом хотів, тим і користувався. Тому заклади мали визначитись із єдиним електронним середовищем. Комісія приходитиме в заклад і вивчатиме для початку чи є таке електронне середовище. Якщо нема такої єдиної платформи, ані рішення про його створення, значить там нема дистанційного навчання. Ані Zoom, ані будь-які месенджери не можуть претендувати на платформу для віддаленого навчання" – додав Олег Паска.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки. Через це більщість шкіл Львівщини, 80% персоналу яких не було вакциновано від коронавірусу, перевели на дистанційне навчання.

Також обласна комісія ТЕБ і НС вирішила створити комісії, які перевірятимуть організацію дистанційної форми навчання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.