Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Площа Ринок, 42

Вівторок, 5 жовтня 2021, 15:55

У Львові відреставрують пам'ятку архітектури на Площі Ринок за півтора мільйони гривень

Площа Ринок, 42

Міськрада замовила за 1,5 млн грн реставрацію будинку на Площі Ринок, 42 у львівської будфірми.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи будинку-пам'ятки архітектури національного значення на Площі Ринок, 42 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 23 вересня, участь у ньому взяли ТОВ "В.Ф.Ф." та ТзОВ "Еталон-Ком", які запропонували відремонтувати будинок за 1 500 000 грн і 1 635 605,50 грн відповідно. Переможцем обрали ТОВ "В.Ф.Ф.", а очікувана вартість послуг становила 1 670 647 грн.

Як вказано у закупівлі, підрядник повинен здійснити реставрацію фасад будинку, відремонтувати дах (передбачити захист від вогню та блискавок) та терасу, влаштувати дощову каналізацію.

Зазначимо, будинок на Площі Ринок, 42 – кам'яниця Седмирадських – є пам'яткою архітектури національного значення та входить до світової спадщини ЮНЕСКО. Будинок збудований у XVIII столітті та перебудований у XIX столітті.

За даними порталу YouControl, фірма ТОВ "В.Ф.Ф." зареєстрована з 2015 року у Львові, займається будівельно-монтажними роботами. Засновниками та власниками фірми є Наталія Шмігельська (село Суховоля Городоцького району) та львів'янин Ростислав Могиляк. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн. 

Шмігельська також є власницею ТзОВ "Торговий Дім "Інзарго" (торгівля продуктами і алкогольними напоями в селі Тарасівка на Пустомитівщині).

Нагадаємо, ще влітку 2020 року у місті погодили створення інклюзивного мистецького центру на Площі Ринок, 42. Тоді ж у міськраді заявляли, що загальна реставрація приміщень у будинку та облаштування центру обійдеться у 5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.