Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Понеділок, 27 вересня 2021, 13:35

Понад 70% мешканців Західного регіону підтримують право продажу земельної ділянки

земельна ділянка

72% мешканців Західного регіону погоджуються, що людина повинна мати право продати земельну ділянку, яка перебуває у її власності.

Про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

72% мешканців Західного регіону погоджуються, що людина повинна мати право продати земельну ділянку, яка перебуває у її власності. Натомість 25,8% мешканців Заходу вважають, що земля в принципі не може бути об'єктом купівлі-продажу.

Водночас лише 5% мешканців Західного регіону вважають, що земля повинна бути у продажу без будь-яких обмежень, а 27,9% − вважають, що землю можна продавати, але не іноземцям, 11,9% − підтримують продаж землі, якщо є обмеження на величину площі, якою може володіти одна людина чи господарство.

За даними опитування, більшість (61%) українців вважає, що людина, яка має у власності землю, повинна мати право її продати. При цьому частка тих, хто визнає таке право громадян, зростає (у 2019 році таких було 50%). Майже чверть українців (23%) не погоджуються, що громадянин повинен мати право продати свою землю.

Зазначимо, опитування проведене фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 14 по 19 травня 2021 року серед 2020 респондентів в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за понад два місяці у області продали 315,1 гектара сільськогосподарської землі.

З 1 липня в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.