Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Вівторок, 28 вересня 2021, 15:35

Міністерство освіти планує посилити роль математики під час вступу до університетів

університет Франка

Міністерство освіти та науки України планує збільшити перелік спеціальностей, при вступі на які треба здавати математику.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Міністерство освіти та науки України оприлюднило проєкт умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти на 2022 рік для громадського обговорення.

Зокрема, в проєкті змінено перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилена роль ЗНО з математики під час вступу до вишів.

Також передбачається розширення можливостей для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти та змінюється розподіл обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими та  підгалузевими групами.

Крім того, скорочено перелік паперових копій документів, які мають подавати вступники. Відповідно до документа, не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО.

Документом планують ввести єдине фахове вступне випробування в магістратуру з використанням технологій ЗНО для спеціальностей:

- "Соціальні та поведінкові науки";

- "Журналістика";

- "Управління та адміністрування";

- "Право";

- "Публічне управління та адміністрування";

- "Міжнародні відносини".

Нагадаємо, у серпні уряд затвердив порядок позбавлення ступеня бакалавра та магістра через порушення академічної доброчесності.

Додамо, цьогоріч найбільше заявок вступники подали на спеціальності "Філологія" та "Право". За кількістю поданих заяв вступників ЛНУ імені Івана Франка знаходиться на другому місці серед університетів України, а НУ "Львівська політехніка" − на п'ятому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.