Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дуб на вул. Івана Франка, 157-А

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 10:28

У Львові збережуть 400-річний дуб

дуб на вул. Івана Франка, 157-А

Облрада оголосила "Віковий дуб" на вул. Івана Франка, 157-А ботанічною пам’яткою природи.

Вчора, 30 вересня, на сесії Львівської обласної рад депутати підтримали рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Віковий дуб".

"За" проголосував 51 депутат. 

"Віковий дуб" знаходиться на вул. Івана Франка, 157-А – вул. Енергетична, 19 у Сихівському районі Львові, його вік становить понад 400 років. Дерево має обхват стовбура 5,1 метрів, а його висота – близько 30 метрів.

Депутати оголосили цей дуб пам'яткою природи для його збереження й доручили департаментові екології та природних ресурсів Львівської ОДА передати дерево під охорону Сихівській РА.

"Дуб має особливу біологічну, культурну, естетичну цінність. Його збереження має важливе екологічне значення, оскільки вікові дерева є одним із головних елементів привабливості ландшафту, домівкою для багатьох видів птахів, комах, мохів, лишайників, тому потребують захисту" – йдеться у рішенні.

Нагадаємо, ще у вересні на своєму засіданні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації облради вирішила оголосити "Віковий дуб" пам’яткою природи.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками пророди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.