Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парк біля психлікарні

Середа, 22 вересня 2021, 14:13

У Львові парк на Кульпаркові планують оголосити пам'яткою природи

парк біля психлікарні

Для збереження парку біля психлікарні та дубів на вул. Івана Франка, 157а їх планують оголосити пам’ятками природи.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 вересня, на своєму засіданні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації облради вирішила оголосити пам’ятками природи ботанічну пам’ятку природи місцевого значення "Віковий дуб" та парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Кульпарків".

Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення "Віковий дуб" знаходиться на вул. Івана Франка, 157-А – вул. Енергетична, 19 у Львові. Вік дерев становить понад 400 років.

Натомість перетворення у пам'ятку природи парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Кульпарків", розташованого поблизу Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, має на меті зберегти межі парку.

За словами, заступника голови комісії з питань екології, депутата Львівської облради Анатолія Дейнеки, на найближчій сесії депутати розглянуть проєкт рішення про визнання цих територій об’єктом природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, у березні цього року депутати Львівської міськради офіційно погодили створення парку біля Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, площею 16 гектарів, а у лютому стало відомо, що Львівська ОДА готує рішення про оголошення парку біля психлікарні територією заповідного фонду, адже за роки незалежності територія цього парку зменшилася майже на чотири гектари.

У 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками пророди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.