Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Академія сухопутних військ

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 10:40

Академію сухопутних військ підозрюють у зв'язку з націоналістичною організацією Centuria

Академія сухопутних військ

Міноборони перевірить Академію сухопутних військ імені Сагайдачного на з'язок з організацією Centuria.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Міністерство оборони доручило перевірити інформацію про зв'язок Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові з націоналістами.

Раніше в США вийшла доповідь про те, що, ймовірно, українська організація націоналістичного спрямування Centuria з 2018 року влаштувалася в цій академії.

"Військовій службі правопорядку Збройних сил України міністром оборони доручено провести службову перевірку достовірності інформації про можливі зв'язки військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з організацією Centuria" – йдеться в повідомленні Міноборони.

Зазначимо, до цього університет Джорджа Вашингтона в США опублікував доповідь про українську організацію Centuria, яка, як стверджується, з 2018 року діє в Академії сухопутних військ і ,ймовірно, за кілька років залучила до своїх лав безліч курсантів, які зараз є видатними членами української військової еліти. А деякі її члени отримали доступ до західних військових навчальних закладів.

Додамо, на території Національної академії сухопутних військ встановили 50-метровий флагшток до 30-річчя Незалежності України вартістю понад 12 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.