Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 12:02

Пацієнти з діабетом можуть залишитися без інсуліну через збої в роботі електронної системи

аптека у Львові

Лікарі Львівщини повідомили, що комп’ютерний функціонал інформаційно-медичної системи, через яку видаватимуть інсулін, працює некоректно.

Про це повідомило видання Миколаївські вісті.

Головний лікар Новороздільської міської лікарні Олег Стеців та генеральни директор КНП "Миколаївська міська лікарня" Юрій Кучер повідомили, що комп’ютерний функціонал інформаційно-медичної системи, яким будуть користуватись ендокринологи та аптекарі при видачі інсуліну, працює некоректно.

"Анонсували запуск такої процедури ще у липні. Профільні лікарі пройшли відповідне навчання, але сама система у технічному плані працює некорректно. Хочу зауважити, що медично-інформаційна система, якою ми користуємось, є однією з найкращих в регіоні та однієї з потужних в Україні, і тим не менше, цей функціонал до кінця ще не працює. Може бути проблема у доступі до послуги з отримання інсуліну" − повідомив Юрій Кучер.

За словами Юрія Кучера в межах державної програми реімбурсації "Доступні ліки" з жовтня препарати інсуліну (безкоштовно або з доплатою) можна буде отримати лише за електронним рецептом в будь-якій аптеці, яка працює за договором з НСЗУ. На практиці це працюватиме аналогічно як з препаратами, що призначають сімейні лікарі від  серцево-судинних захворювань та бронхіальної астми.

Нагадаємо, з 1 жовтня інсулін в аптеках можна отримати лише за електронними рецептами.

Додамо, минулоріч у Міністерстві охорони здоров'я оголосили, що планують запровадити електронні рецепти на антибіотики і посилить контроль за аптеками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.