Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 15:08

Контрактування медичних закладів з НСЗУ розпочнеться у жовтні

медичний заклад у Львові

З 1 січня заклади охорони здоров’я фінансуватимуться за Програмою медичних гарантій НСЗУ на 2022 рік.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 1 жовтня, під час zoom-наради з головами громад керівниця Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця повідомила, що у жовтні розпочнеться контрактування медичних закладів з Національною службою здоров’я України за Програмою медичних гарантій на 2022 рік.

"Кількість пакетів для закладу не є визначальною, все залежить від потреб і спроможності громади, гроші не надійдуть до закладу охорони здоров’я, якщо він не відповідатиме вимогам та визначеним стандартам" − повідомила Мар'яна Возниця.

Зазначимо, з 1 квітня 2020 року медичні заклади комунальної власності перейшли на фінансування через програму медичних гарантій 2021, яку реалізовує Національна служба здоров’я України. Лікарні працюють за договорами зі службою. Органи місцевого самоврядування, як власники медичних закладів подають документи, а НСЗУ, як платник перераховує кошти надавачам медичних послуг. Фахівці Національної служби здоров’я, також стежать за дотриманням умов договорів.

Натомість керівникам сусідніх громад експерти рекомендують збиратися разом і вирішувати, як розділити надання послуг між медичними закладами, бо дублювання тих самих послуг не даватиме економічної ефективності. Але при такій кооперації важливо, щоб голови громад подбали про те, як мешканці мають доїхати до лікаря в сусідній населений пункт. 

Також повідомляється, що голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, спільно з представниками НСЗУ планує виїзні наради у громади Львівщини.

Нагадаємо, з 1 квітня розпочався другий етап медичної реформи та запрацювала Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.