Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 6 жовтня 2021, 17:00

8 нардепів з Львівщини повернули селу на Бущині комуняцьку назву

нардепи з Львівщини

Верховна Рада України повернула селу Мармузовичі у Буському районі комуністичну назву Андріївка.

Сьогодні, 6 жовтня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №2715 про перейменування села у Буському районі.

"За" проголосували 263 народних депутати.

Зокрема, йдеться про повернення селу Мармузовичі Буського району Львівської області, яке ще у 2016 році перейменували у рамках децентралізації, старої назви Андріївка.

Цю назву село отримало у 1946 році на честь загиблого від рук українських повстанців комуніста Андреєва, проте ініціатори цього рішення запропонували назвати село на честь апостола Андрія Первозваного, з яким асоціюється в більшості мешканців назва села.

Перейменування Мармузовичів на Андріївку у 2019 році також підтримали депутати Львівської обласної ради згідно з рішенням у 2016 році обласної комісії культури.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Володимир В'ятрович, починаючи з XV століття це село називалося Мармузовичі.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ірина Верещук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Герус (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна).

Проголосували проти: Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність).

Утрималися: Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.