Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Вівторок, 12 жовтня 2021, 16:10

На Львівщині планують пришвидшити модернізацію трьох пунктів пропуску

пункт пропуску

Львівська ОДА розгляне можливість зміни замовника реконструкції трьох пунктів пропуску, щоб пришвидшити модернізацію.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 12 вересня, під час під час засідання комісії з транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що Львівська ОДА розгляне можливість зміни замовника реконструкції трьох пунктів пропуску з Польщею, щоб пришвидшити модернізацію.

"Два роки для транскордонного руху у сучасному світі − занадто багато. За календарним планом Українська митниця, яка є головним замовником робіт, вже відстає, а навіть погодження документації з Києвом є занадто довгим. У Львові це можна робити швидше. Відтак ми будемо піднімати питання про зміну замовника. Можливо, доцільніше, аби за цей проєкт відповідали спільно з митницею і департаменти облдержадміністрації" − повідомив Максим Козицький.

Зазначимо, три пункти пропуску з боку України планують реконструювати до кінця 2023 року.

"Для реконструкції "Шегині − Медика" виділили 15,5 млн євро, наразі розробили ПКД, яке перебуває на стадії погодження. Проєкт тут будемо втілювати в два етапи, щоб не зупиняти рух транспорту. Спершу на вільній від забудови земельній ділянці у 2022 році побудуємо новий виїзд до Польщі, потім існуючий термінал реконструюємо , перескерувавши потоки. Роботи стартують вкінці 2021 року" − повідомив начальник відділу розбудови інфраструктури управління адміністративно-господарської діяльності Львівської митниці Іван Папроцький.  

За його словами, реконструкція пункту пропуску "Краківець − Корчова" дозволить збільшити пропускну спроможність до 1300 транспортних засобів на 20 смугах (зараз 500 на 8 смугах). Для цих робіт передбачено 7 млн євро, а виконати роботи також планують впродовж 2 років.

Щодо третього "Рава-Руська − Гребенне", то це наймолодший пункт пропуску, збудований 2008 року. Там впродовж семи місяців 2022 року за 1,5 млн євро планують добудувати другий піший перехід до ЄС на Львівщині, а пропускна здатність цього пункту має бути 3000 осіб за добу.

Нагадаємо, на влаштування скануючих систем для авто і модернізацію пунктів пропуску "Рава-Руська", "Краковець" та "Шегині" виділили понад 225 млн грн.

В рамках польського кредиту на облаштування цих пунктів Україні надали майже 25 млн євро. Зокрема, за ці кошти заплановано у збудувати піший перехід у "Раві-Руській", в провести реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску в "Шегинях", а в "Краківці" збудувати ділянку для легкового автотранспорту та автобусів.

Додамо, у квітні 2020 року уряд погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які мали розблокувати використання кредиту 100 млн євро від Польщі. Кошти залучаються під 0,15% річних на 30 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.