Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lviv.gp.gov.ua

Середа, 13 жовтня 2021, 10:24

На території Яворівського національного парку викрили схему вирубки дерев

вирубка дерев

Підприємець та службовці парку незаконно вирубали дерева на понад 350 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної проккуратури.

Правоохоронці затримали чотирьох осіб, які організували незаконну вирубку дерев у Яворівському національному природньому парку.

"38-річний місцевий підприємець лісопильної промисловості на території Яворівського національного природнього парку організував незаконну вирубку здорових дерев під виглядом санітарної порубки. Для цього він залучив начальника природно-охоронного науково-дослідного відділення парку, інспектора з охорони природо-заповідного фонду, а також місцевого мешканця у якості водія" – наголосили у прокуратурі.

Загалом зловмисники зрубали 45 дерев породи "сосна" на 363 тис грн.

Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення службових осіб від займаних посад.

Нагадаємо, у вересні також викрили масштабну схему вирубки дерев на території Яворівського природного парку, а посадовці Золочівського лісгоспу і місцеві підприємці незаконно вирубали ліс на понад 2,5 мільйонів гривень.

Додамо, у 2020 році на території Львівської області загинули 622 га лісів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.