Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

Фб Верещук

Середа, 13 жовтня 2021, 11:52

Нардепка Верещук хоче зробити парасольку стратегічною зброєю України

Ірина Верещук

Львівська нардепка Ірина Верещук готова стати міністром оборони, її кандидатуру обговорювали у фракції Слуга народу.

Про це повідомляє 24 канал.

Народна депутатка з Львівщини від партії Слуга народу та голова оборонного комітету в парламенті Ірина Верещук заявила у програмі "Перші особи" на 24 каналі, що готова стати міністром оборони.

"У мене немає такого: хочу чи не хочу. Ми прийшли командою президента, за плечима президента, за його прізвищем. Але ми повинні брати на себе відповідальність" – пояснила Верещук.

За словами нардепки, її кандидатуру вже обговорювали у фракції, однак з президентом Володимиром Зеленським з цього питання вона поки не спілкувалася.

"У мене є вища військова освіта, у мене чоловік військовий, я служила в армії, один з синів військовий. Я добре знаю, куди йду. Я чудово розумію, який ризик для мене особисто це становить – і репутаційний, і політичний, і щодо мого майбутнього, і психологічний. Але хтось повинен це робити" – додала Ірина Верещук.

Зазначимо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради на виборах у 2019 році від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцентка кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає у Інституті екології економіки і права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У листопаді 2019 року Верещук звільнили з посади представниці уряду у Верховній Раді, а у на місцевих виборах у 2020 році вона представляла партію Слуга народу на виборах міського голови Києва

У 2020 році Верещук зібрала 465 тисяч гривень готівки.

Додамо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови Верховної Ради, а на його місце призначили віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.