Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 28 жовтня 2021, 14:28

У Львові оголосять архітектурний конкурс на зведення приватної школи у районі Під Голоском

будівництво у Львові

У місті проведуть архітектурні конкурси на кращі проєкти будівництва школи і дитячого садочка у районі Під Голоском, землю під які продадуть на аукціоні.

Сьогодні, 28 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення провести Всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси на кращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи на вул. Під Голоском та дитячого дошкільного закладу на вулиці проектованій, 6 у житловому районі Під Голоском у Львові.

Школа має знаходитися на земельній ділянці площею 3,0184 га. Ця ділянка наразі перебуває у комунальній власності, проте її хочуть продати приватному інвестору, який й повинен збудувати тут школу.

Землю площею 0,4484 га, де передбачено будівництво дитячого садочка, також продадуть на аукціоні.

Висота школи із стадіоном та дитячого садочку не має перевищувати 15 метрів, а максимально допустимий відсоток забудови обидвох земельних ділянок – 50%.

Функціональне призначення земельних ділянок – зона Г-3-1 – зона дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл відповідно до детального плану житлового району Під Голоском.

Згідно із документом, управління архітектури та урбаністики Львівської міськради повинне оголосити відкриті архітектурні конкурси, розробити їх програми та умови, затвердити склад журі.

Призовий фонд кожного із конкурсів складатиме по 360 тис грн.

Проти будівництва приватної школи виступили мешканці мікрорайону Під Голоском, які зібрали понад тисячу підписів. Як заявив представник громади, ділянка, яку місто планує віддати у приватну власність під будівництво школи – найкраща у районі з точки зору розташування й тут необхідно збудувати саме державну школу.

Також мешканці побоюються, що забудовник може замість школи збудувати житлову багатоповерхівку або ж розмістити навчальний заклад на перших поверхах будинку.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у цьому районі місто планує збудувати комунальну школу, проте не на цій ділянці і не найближчим часом.

У детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Як повідомляв ще наприкінці травня 2020 року заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, за останні роки кількість мешканців мікрорайону зросла до понад 8 тисяч. Тому виконком заборонив будувати нові житлові будинки у мікрорайоні, поки тут не вирішать проблему траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

У листопаді минулого року у місті оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи на 18 класів та садочка на 70 місць у житловому районі Під Голоском.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.