Батьківщина проти заморожування соціальних стандартів – Цимбалюк

вівторок, 2 листопада 2021 р. о 17:30

Фракція ВО «Батьківщина» своїми поправками хоче вдосконалити проект Державного бюджету на 2022 рік, зокрема соціальну його складову.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Так, разом з Юлією Тимошенко пропонуємо доповнити статтю 8 і викласти у такій редакції:

«Стаття 8. Установити у 2022 році мінімальну заробітну плату без врахування надбавок, доплати, премій та інших аналогічних виплат:

у місячному розмірі: з 1 січня – 6500 гривень, з 1 жовтня – 6700 гривень;

у погодинному розмірі: з 1 січня – 39,26 гривень, з 1 жовтня – 40,46 гривень».

Раніше надбавки, доплати, премії та інші аналогічні виплати не включалися до розміру мінімальної заробітної плати. Але з метою зменшення розміру мінімальної заробітної плати змінами до законодавства України в порушення статті 22 Конституції України були включені до розміру мінімальної заробітної плати.

Наразі в Україні мінімальну заробітну плату отримують близько 4,5 мільйона осіб. За прогнозами експертів, у 2022 році ціни в Україні виростуть на 7,3%, а мінімальна зарплата всього на 3%.

У такій ситуації йдеться навіть не про «заморожування» соціальних стандартів. Ті, хто живе з мінімальною зарплатою, а це передусім бюджетники, стануть значно біднішими», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Мітки: во батьківщина, новини львова, Михайло Цимбалюк

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024