Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 2 листопада 2021, 16:56

66% мешканців Львівщини не вакцинувалися від коронавірусу

медичний заклад

На Львівщині 34% дорослих мешканців отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 2 листопада, 34% мешканців Львівщини отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, а 23% − пройшли повний курс вакцинації.

"Враховуючи те, що на території Львівської області з 30-го жовтня почали діяти обмеження "червоної" зони, вкотре хочу нагадати кожному мешканцю Львівщини дотримуватись усіх визначених правил карантину. Попри високий відсоток захворюваності та критичні показники, ми спостерігаємо, що частина населення продовжує нехтувати масковим режимом. Тому ще раз нагадуємо за обов’язкове носіння масок, дотримання соціальної дистанції та гігієну рук" − повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Додамо, наразі 3271 пацієнт знаходиться у "ковідних" стаціонарах Львівщини, а 207 перебуває в реанімаційному відділенні (з них 65 − на апаратах ШВЛ). З пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні 166 повністю вакциновані. 

Також протягом двох тижнів в середньому фіксують від 160-170 до 215 добових виїздів бригад екстреної медичної допомоги  до пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу.

Нагадаємо, наразі повністю вакцинувалося 190 тисяч мешканців Львова або 25%.

Зазначимо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплювають усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Через це у Львові вирішили закрити всі заклади культури, натомість ресторанам й салонам краси дозволили працювати за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.