Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Східниця

Середа, 3 листопада 2021, 12:10

Східницька громада планує організувати власний водозабір

Східниця

У Східницькій тергромаді проводять оцінку околиць щодо можливості організації водозабору.

Про це повідомила пресслужба Східницької селищної ради.

У Східницькій тергромаді проводять оцінку околиць щодо можливості організації водозабору питних підземних вод продуктивністю 2000 м. куб./добу. 

Як йдеться у повідомленні, для організації міського водозабору необхідна широка тераса р. Стрий, шириною 0,5 км і більше. Зазначається, що поряд з водозабором не повинно бути потенційних джерел забруднень (цвинтар, склади отрутохімікатів тощо).

Наразі у Східниці виділили чотири перспективні площі в межах яких планують провести розвідку родовища підземних вод. Роботи проводить ТОВ "Науково-виробниче технічне підприємство "Геологічні Технології".

Нагадаємо, наприкінці жовтня профільна комісія Бориславської міськради зобов’язала КП "Вододар" Бориславської міської ради остаточно зупинити подачу води до смт. Східниця.

А у липні Східницька селищна рада і Бориславська міська рада підписали тимчасовий договір на подачу води у смт. Східниця до 31 серпня.

Зазначимо, з 1 липня мешканці смт. Східниця залишилися без водопостачання майже на місяць. Водопостачання у Східниці здійснювало КП "Вододар" Бориславської міськради. Підприємство припинило водопостачання, оскільки в результаті адміністративно-територіальної реформи Східниця стала окремою територіальною громадою.

Натомість в Бориславській міськраді запевняли, що для подачі води до смт. Східниця потрібно, щоб Східницька селищна рада підписала запропонований договір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.