Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

Середа, 3 листопада 2021, 16:58

В Україні з наступного тижня планують відновити щеплення вакциною Moderna

вакцинація

До кінця цього тижня в Україну має надійти майже три мільйони доз вакцини Moderna.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні, 3 листопада, під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, до кінця тижня Україна має отримати 2,930 млн доз вакцини Moderna.

За його словами, цю вакцину нададуть в рамках Глобальної ініціативи Covax, яка забезпечує доставку Covid-вакцин до країн із низьким та середнім доходом.

"Очікується, що впродовж найближчих двох тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте вдвічі, а попит на першу дозу не зменшиться. Публічно прошу регіони бути готовими до прогнозованого збільшення людей, які будуть вакцинуватися. Забезпечте роботу пунктів щеплення та центрів масової вакцинації з урахуванням збільшення попиту" – наголосив Віктор Ляшко.

Він додав, що всього в Україну було поставлено 26 млн доз вакцин, а станом на сьогодні залишилось близько 7,5 млн доз.

Зазначимо, станом на 26 серпня 2021 року на національному складі України не залишилось вакцини Moderna, а після поставок цієї вакцини в Україну не було.

Нагадаємо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюють усіх охочих старше 18 років. Для вакцинації від коронавірусу мешканці Львівщини найчастіше обирають вакцини Pfizer та Coronavac.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 21 жовтня для проїзду у транспорті міжобласного сполучення потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або свіжий тест на Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.