Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олексій Резніков

dw.com

Середа, 3 листопада 2021, 14:07

9 нардепів з Львівщини не голосували за звільнення Резнікова

Олексій Резніков

Верховна Рада звільнила міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада звільнила з посади віце-прем'єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

"За" його звільнення проголосували 329 народних депутатів.

З львівських нардепів рішення підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра),

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Ірина Верещук (Слуга народу), Ярослав Рущишин (Голос).

Утрималися: Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Зазначимо, Олексій Резніков 1 листопада подав заяву на звільнення з посади, його планують призначити міністром оборони України замість Андрія Тарана. Його його місце Слуга народу пропонує кандидатуру львівської нардепки Ірини Верещук.

Нагадаємо, уродженець Львова Олексій Резніков у вересні 2019 року став представником України у Мінській групі та був одним із дієвих членів української делегації на зустрічі "Нормандської четвірки" у Парижі.

З листопада 2018 року він проводив юридичну практику в якості партнера "Юридичної фірми "Астерс", входив до складу Вищої ради юстиції, куди його призначили від з'їзду адвокатів.

Двічі Резніков проходив на виборах до Київської міської ради: у 2008 році з "Блоком Катеринчука", у 2014 – з партією "Удар" Віталія Кличка. Був заступником міського голови Віталія Кличка у 2014 році, а в березні 2016 року став заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення повноважень з питань самоврядування. У вересні 2018 року Кличко звільнив Резнікова з цієї посади.

У 2019 році Резніков заробив 21 мільйон гривень, придбав Porsche Boxter і зібрав 300 тисяч доларів готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.