Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

unian.ua

Вівторок, 2 листопада 2021, 10:45

Летючу равчанку Верещук хочуть протиснути на посаду міністра

Ірина Верещук

Слуга народу пропонує кандидатуру Ірини Верещук на посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє партія Слуга народу на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 1 листопада, фракція Слуга народу підтримала висунення нардепки з Львівщини Ірини Верещук на посаду віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, яке до цього очолював уродженець Львова Олексій Резніков.

За словами речниці фракції Юлії Палійчук, зараз Ірина Верещук є членом Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, а народним депутатом замість неї стане 140-й номер виборчого списку партії Сергій Кострійчук.

Натомість Олексій Резніков, який подав заяву на звільнення з посади міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, стане міністром оборони України замість Андрія Тарана. 

Зазначимо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради на виборах у 2019 році від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцентка кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає у Інституті екології економіки і права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У листопаді 2019 року Верещук звільнили з посади представниці уряду у Верховній Раді, а у на місцевих виборах у 2020 році вона представляла партію Слуга народу на виборах міського голови Києва

У жовтні нардепка заявляла, що готова стати міністром оборони, а її кандидатуру обговорювали у фракції Слуга народу.

Додамо, у 2020 році Верещук зібрала 465 тисяч гривень готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.