Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 4 листопада 2021, 10:13

Депутати пропонують створити парк Львівська Софіївка

Львівська облрада

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради пропонує створити у Львові дендрологічний парк "Львівська Софіївка".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради пропонує створити у Львові дендрологічний парк місцевого значення "Львівська Софіївка", площею 1,426 га.

Як пояснив голова комісії Віталій Свіщов, йдеться про заповідання території комунального закладу Львівської обласної ради Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (ЛОЦЕНТУМ).

"Територію ЛОЦЕНТУМу пропонуємо до заповідання для збереження комплексу, який має історичну, культурну та природоохоронну цінність, без вилучення у землевласника, землекористувачів. Переконаний, що це правильна справа" − повідомив Віталій Свіщов.

Земельна ділянка, яка входять до проєктованого заповідного об’єкту, перебуває у постійному користуванні Львівської обласної ради з цільовим призначенням − обслуговування будівель і споруд Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру.

Остаточне рішення про створення парку місцевого значення "Львівська Софіївка" має ухвалити Львівська обласна рада.

Нагадаємо, працівники підприємства "Галсільліс" висадять близько 20 тисяч саджанців ялиці, модрини та ялини на 3,5 гектарах землі поблизу села Росохач.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.