Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

негода у Львові

Четвер, 4 листопада 2021, 15:22

Депутати погодилися розробити план дій для протидії негоді у Львові

негода у Львові

Львівські депутати підтримали петицію про затвердження плану дій для протидії негоді у місті.

Сьогодні, 4 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про затвердження плану дій для протидії негоді у Львові.

"За" проголосували 43 депутати.

Зазначимо, ще 7 липня цього року на порталі електронних петицій Микола Рябик зареєстрував петицію "Львову потрібен план дій для протидії негоді", яка станом на 3 вересня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Автор петиції зазначив, що Львів все частіше потерпає від негоди, яке несе збитки не лише для міської економіки, але й загрожує здоров’ю та життю мешканців.

"Протидія стихійним явищам на локальному рівні потребує якісного міського менеджменту та системного реагування у секторах містобудування, мобільності, енергетики, управління зеленими насадженнями, охорони здоров’я, освіти тощо. Саме тому ми закликаємо міську раду перейти до розробки та впровадження конкретних кроків, що вже найближчим часом безпосередньо впливатимуть на комфорт і безпеку львів’ян" – наголошує Микола Рябик.

Автор пропонує:

- провести дослідження вразливості Львівської МТГ до наслідків кліматичної зміни (дозволить зрозуміти перелік найбільших ризиків та питань, що потребуватимуть першочергового реагування);

- розробити та затвердити План адаптації до наслідків кліматичної зміни зі встановленням конкретних цілей адаптації (збільшення озеленення для охолодження та затінення територій, створення біодренажних та вдосконалення каналізаційної системи задля раціонального використання дощової води тощо);

- створити відповідальну за кліматичну політику інституцію – Кліматичний офіс (дозволить вчасно та системно збирати дані, напрацьовувати рекомендації щодо покращення діяльності структур міста у контексті адаптації, залучати грантові кошти на реалізацію конкретних дій, здійснювати інформаційно-просвітницьку діяльність та контроль за дотриманням впровадження Плану адаптації тощо).

"Запропонований порядок дій – загальноприйнята світова практика реагування на проблему" – пояснив автор петиції.

Депутати погодили цю петицію та доручили міськраді розробити дорожню карту її реалізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.