Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Четвер, 11 листопада 2021, 13:19

Україна привела спецслужби у бойову готовність через білоруських мігрантів

львівська поліція

Українські спецслужби та правоохоронці приведені у підвищену бойову готовність через ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомило видання "Українські новини".

В Україні спецслужби та правоохоронці всіх структур МВС приведені у підвищену бойову готовність через ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

Як повідомив перший заступник глави МВС України Євген Єнін під час ефіру на телеканалі "Україна 24", мігранти з Близького Сходу намагаються здійснити прорив у зону Євросоюзу.

"Ми бачимо, що ескалація цієї кризи може статися будь-якої миті. Ми отримуємо своєчасно інформацію від усіх наших спецслужб, які на сьогодні стверджують, що на території Білорусі перебуває близько 5 тисяч мігрантів із країн Близького Сходу. Ми реагуємо на всі ці можливі загрози шляхом посилення наших сил та засобів, які знаходяться у безпосередній близькості до державного кордону України. Ми знаходимося в контакті з нашими польськими колегами з Міністерства внутрішніх справ Польщі. Наша мета − забезпечення щільної координації наших зусиль" − повідомив Єнін.

Єнін зазначив, що кордон перебуватиме під контролем понад 8 тисяч військовослужбовців. Крім того, перевірять технічні засоби, які контролюють кордон України.

Зазначимо, у Польщі на кордоні з Білоруссю тисячі нелегальних мігрантів намагаються прорватися до Європейського Союзу.

Нагадаємо, очільник Нацполіції Львівщини заявив, що область готова до можливого напливу нелегальних мігрантів з Білорусі.

Додамо, уряд з 29 травня заборонив білоруським літакам входити в повітряний простір України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.