Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Понеділок, 15 листопада 2021, 10:28

У прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан

пункт пропуску з Польщею

У випадку загастрення ситуації із мігрантами в Білорусі у прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора, 14 листопада, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, у областях, які межують із Білоруссю, можуть запровадити надзвичайний стан у разі загострення ситуації із мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

"Визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, визначена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку, і саме вони будуть в коодинації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність. Пропрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях" – наголосив Денис Монастирський.

За його словами, до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі Сходу та Півдня, натомість головним планом України є будівництво державного кордону.

"Для цього прийнято рішення РНБО. І прямо зараз планується виділення коштів державного бюджету в бюджеті 2022 року. Це наша стратегічна мета на наступні 2 роки" – додав Монастирський.

Нагадаємо, українські спецслужби та правоохоронці приведені у підвищену бойову готовність через ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні, а раніше очільник Нацполіції Львівщини заявив, що область готова до можливого напливу нелегальних мігрантів з Білорусі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.