Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Понеділок, 15 листопада 2021, 15:30

Пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту відвідає сесію Львівської міської ради

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Депутати Львівської міської ради розглянуть на сесії петицію про демонтаж пам'ятного знака Францу Ксаверу Моцарту.

Сьогодні, 15 листопада, комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків Львівської міської ради розглянула електронну петицію "Демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка".

За рішенням комісії проєкт ухвали електронної петиції "Демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка" винесли на розгляд сесії Львівської міської ради.

Також члени комісії прийняли протокольне доручення від комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків до виконкому Львівської міської ради не приймати жодних рішень про встановлення пам'ятників, пам'ятних знаків, монументальних споруд, інсталяцій до прийняття положення, яке регламентує процедуру встановлення.

"Виконком користуючись тим, що не має положення про встановлення пам'ятних знаків, поставив пам'ятний знак Францу Ксаверу Моцарту. Риторичне питання − де пам'ятний знак Нижанківському, Людкевичу, Скорику?" − зазначив депутат Львівської міської ради, голова фракції Європейська Солідарність Петро Адамик.

Додамо, комісія дала протокольне доручення керівнику управління культури Львівської міської ради повідомити про джерело фінансування та хід встановлення пам'ятного знака Францу Ксаверу Моцарту.

Нагадаємо, у жовтні петиція з вимогою демонтажу пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту, яку у серпні зареєструвала львівська мисткиня, набрала 500 підписів.

Зазначимо, пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту відкрили на площі Є. Маланюка у Львові 26 серпня. Ще 29 квітня цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення алегоричної скульптурної композиції (пам'ятного знака) для відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта на площі Є. Маланюка.

Варіанти писали про пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту у статтях "Дупа Моцарта у Львові" та "Пам'ятник садовому рагулізму".

Додамо, пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту пропонують перенести з площі Є. Маланюка у Львові в парк сучасної скульптури Park3020.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.