Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мій юний принц

dzygamdb

Вівторок, 16 листопада 2021, 16:58

Свободівець Панькевич повстав супроти гейського трешу з малинового рейху

Мій юний принц

Львівські депутати звернулися до Мінкульту з вимогою не фінансувати виробництво фільму про ЛГБТ Мій юний принц.

Сьогодні, 16 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до Міністерства культури та Держагентства України з питань кіно щодо неприпустимості державного фінансування виробництва й виходу фільму Хачіка Васіляна Мій юний принц.

"За" проголосували 46 депутатів.

Як заявив голова фракції ВО Свобода в облраді Олег Панькевич, яка й ініціювала це звернення, у вересні цього року Рада з державної підтримки Держкіно затвердила перелік кінопроєктів-переможців 17-го конкурсного відбору серед яких за напрямком "Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські)" є стрічка режисера Хачіка Васіляна Мій юний принц.

"На цей фільм з державного бюджету мають виділити близько 20 мільйонів гривень. На фільм, який однозначно принижує християнство, однозначно знущається з головних християнських символів, таких як хрест, молитва "Отче наш". Де є інші, абсолютно не християнські, сатанинські речі, на які передбачено кошти державного бюджету України" – наголосив Олег Панькевич.

У тексті цього зверненні йдеться, що у фільмі ображають релігійні почуття більшості українців, а рекламні постери фільму пародіюють сакральні твори Мікеланджело, зокрема фреску "Створення Адама" та скульптуру "П'єта" – скорботної Матері з Христом".

Нагадаємо, раніше Рада з державної підтримки кінематографу визначила переможців 17-го конкурсного відбору кінопроєктів обрала 31 фільм, який отримає фінансування з державних коштів. З цим переліком можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.