Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електроенергія

Середа, 17 листопада 2021, 13:02

Депутати Львівщини вимагають від влади не допустити віялових відключень електрики

електроенергія

Депутати облради звернулися до президента та уряду з вимогою врегулювати в країні ситуацію з енергетикою та відмовитися від поставок з Росії та Білорусі.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 16 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати звернулася до президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо можливих віялових відключень в Україні.

Депутати облради заявили, що з 12 великих теплогенеруючих підприємств 10 мають недостатні запаси енергоносіїв, що у випадку великих морозів може призвести до віялових відключень в Україні.

"Як усім відомо, віялові відключення – це тимчасове відключення користувачів від електромереж задля економії та зменшення навантаження на електросистему. Йдеться про денні та вечірні навантаження зі сторони користувачів, коли населення найбільш активно користується електроприладами, або тимчасові перебої з роботою на атомних електростанціях. Тоді, щоб система витримала підвищений попит, додатково підключають потужності теплових електростанцій. Проте через брак вугілля цієї можливості у громадян може не бути. Саме на вугіллі працює левова частка українських теплових електростанцій, які, в свою чергу, дають до третини усієї електрики в країні. Міністерство енергетики України затвердило план щодо запасів вугілля, який станом на сьогодні повинен би складати до 3 млн тонн, проте в наявності менше однієї четвертої цього запасу" – йдеться у зверненні.

Депутати уточнили, що 2 листопада через депозит потужностей в енергосистемі Україна запросила аварійну допомогу з енергосистемами з Білорусії та Словаччини.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від президента та прем'єр-міністра терміново та невідкладно вжити усіх необхідних заходів задля врегулювання ситуації з енергетикою в країні: забезпечення сховищ необхідною кількістю вугіллям та газу, щоб населення не стикнулось з відключенням світла. Також виступаємо категорично проти постачання електроенергетики з Російської Федерації – країни-агресора та її сателіту Білорусії" – наголошують депутати.

Додамо, З 1 жовтня тариф на електроенергію становить 1,44 грн за кВт-год за умови споживання до 250 кВт-год на місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.