Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візуалізація переможця конкурсу

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 19 листопада 2021, 16:38

У Львові визначилися із проєктом нового спорткомплексу на місці стадіону Торпедо

візуалізація переможця конкурсу

У місті обрали переможців архітектурного конкурсу на кращу пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Журі обрали переможців відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій у Львові.

Загалом на конкурс зареєструвалися 17 архітектурних колективів з різних міст України, які подали 11 робіт. Переможцями конкурсу стали:

- 1 місце (120 000 грн) – авторський колектив  з Дніпра: Олександр Скомаровський, Вадим Милостюк та Оксана Раба;

- 2 місце (80 000 грн) – авторський колектив з Чернівців: Анатолій Дикий, Сергій Басистий, Олег Кишлярчук, В’ячеслав Кишлярук;

- 3 місце (60  000 грн) – авторський колектив зі Львова: Оксана Шумелда, Софія Рудецька, Катерина Олійник, Наталія Николишин, Руслан Стадник, Мар’ян Шумелда, Ірина Цілінська.

"Окрім легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром, в результаті реалізації проєкту, місто отримає оновлену вулицю Золоту з якісним громадським центром цього району. Переможцям вдалось знайти оригінальне рішення, розділивши функціональні зони на спортивну, розташовану зверху, та громадську, що має діалог з вулицею та формує новий громадський простір, поєднуючи повсякденне життя мікрорайону та професійний спорт. Крім того, проєкт передбачає великий підземний паркінг, що може у нічний час використовуватись мешканцями району" – зазначив головний архітектор Львова та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, архітектурний конкурс щодо будівництва  спортцентру на вул. Золотій Львівська міськрада оголосила у червні цього року. Проєкт забудови цієї території передбачав перетворити стадіон "Торпедо" на осередок для професійного спортивного розвитку з можливістю проведення змагань національного та міжнародного рівня.

Рішення про оголошення цього конкурсу виконком Львівської міськради прийняв ще 28 травня. 

Додамо, у лютому 2020 року львівські депутати виділили 5 млн грн для викупу стадіону "Торпедо" у банку "Львів" й подальшого його відновлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.