Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Геннадій Когут

Фб Геннадія Когута

Субота, 20 листопада 2021, 20:28

Екс-мер Турки оскаржить у суді своє відсторонення з посади директора школи

Геннадій Когут

Директор загальноосвітньої школи у Турці Геннадій Когут оскаржуватиме у суді своє відсторонення від посади через відсутність вакцинації.  

Директор загальноосвітньої школи у Турці Геннадій Когут в понеділок, 22 листопада, оскаржить у суді своє відсторонення від посади через відсутність вакцинації. 

"Готую позов до суду, оскільки цей наказ незаконний", – повідомив він у соціальних мережах.

Когут підтвердив свій намір судитись через відсторонення кореспонденту Варіантів.

"Позов практично готовий. Думаю в понеділок подати до суду", – розповів він.

 

Директор пояснив свою позицію щодо вакцинації у соціальних мережах.

"У 2014 році на Майдані у Києві ми відстоювали своє право називатися Людьми. Для мене не має принципового значення хто і яким чином посягає на мою Гідність, чи "Беркут" і російські снайпери, чи чиновники нинішнього часу.  Людина завжди має право вибору", – написав він у Facebook.

Когут повідомив також, що перед своїм відстороненням з посади директоравін відмовився попереджати персонал про можливе відсторонення тих з них, хто не був вакцинований. 

"Настрій вчителів школи теж серйозний і якщо їх відсторонять, то вони також будуть судитися", – стверджує Когут.

Геннадія Когута відсторонили від посади 18 листопада на підставі наказу МОЗу, в якому  визначено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації. Серед тих, хто зобов'язаний щепитися — вчителі. Наказ набув чинності 8 листопада. 

Когута призначили на посаду директора школи у 2007 році. У листопаді 2015 року він за підтримки партії "Воля" був обраний міським головою Турки. З 1 грудня 2020 повернуся на посаду директора школи.

Нагадаємо, у Львівській області відсторонили 579 працівників закладів дошкільної, загальної середньої позашкільної освіти, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти Covid-19. З них 223 − педагогічні працівники, а 356 − обслуговчий персонал.

Новина створена у межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.