Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Середа, 24 листопада 2021, 13:58

Асоціація міст України заявила про дефіцит газу за пільговими цінами для опалювального сезону

теплопостачання

Нафтогаз визначив обсяги постачання природного газу за пільговими цінами для теплопостачання, яких недостатньо для опалювального сезону.

Про це повідомила Асоціація міст України.

У понеділок, 22 листопада, Асоціація міст України звернулася Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою сприяти проведенню НАК "Нафтогаз України" перерахунків обсягу природного газу для забезпечення теплопостачання та гарячого водопостачання побутових споживачів та бюджетних установ.

Як йдеться у повідомленні, Нафтогаз самостійно визначив обсяги постачання "пільгового" природного газу для підприємств теплопостачання за встановленою ціною у 7,42 грн/кубометр. Водночас в окремі періоди проходження опалювального сезону таких обсягів може виявитися недостатньо.

Зокрема, це пов’язано з тим, що опалювальний сезон у багатьох населених пунктах почався набагато раніше, ніж у попередні періоди. Натомість Нафтогаз відмовився коригувати встановлені обсяги споживання природного газу.

Як наслідок, у жовтні підприємства мусили використовувати для централізованого тепло- та гарячого водопостачання споживачів і бюджетних установ газ за ринковими цінами від 25 грн за 1 куб метр і вище.

"Таким чином, підприємства теплопостачання, не маючи можливості відкоригувати тарифи на комунальні послуги, несуть збитки, джерел для відшкодування яких ні у них, ні у органів місцевого самоврядування немає" − повідомили в Асоціації міст України.

Нагадаємо, 30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, палату якого очолює Андрій Садовий, місцева влада, "Нафтогаз" та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.