Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

ГУ ДСНС у Львівській області

Середа, 24 листопада 2021, 14:18

Суд закрив кримінальну справу через обвал будинку в Дрогобичі

Дрогобич

Суд закрив кримінальне провадження через обвал будинку у Дрогобичі через пропуск прокуратурою граничного терміну скерування обвинувального акту.

Про це повідомило видання "Варто".

У середу, 17 листопада, Дрогобицький міськрайонний суд закрив кримінальне провадження проти двох комунальників через обвал будинку у Дрогобичі у 2019 році. Також суд залишив без розгляду цивільний позов постраждалих внаслідок обвалу будинку про відшкодування їм завданої шкоди.

Справу закрили через пропуск прокуратурою граничного терміну скерування обвинувального акту до суду. З клопотанням про закриття кримінального провадження до суду звернувся захисник одного з обвинувачених комунальників, мотивуючи порушенням строків з боку прокурорів. Натомість прокурор пояснив, що кримінальне провадження не може бути закрите, зважаючи на тяжкість завданої злочином шкоди.

Як йдеться в ухвалі, обвинувачення пред'явили у вчиненні нетяжкого злочину у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг, а не у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя і здоров'я особи, а тому суд мав задовольнити клопотання.

Нагадаємо, 28 серпня 2019 року у будинку на вул. Грушевського, 101/1 в Дрогобичі трапився обвал під'їзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. Тоді львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком.

Згодом експертиза встановила, що причиною обвалу несучої стіни підвалу була помилка при будівництві та можливе втручання людей в перепланування.

Додамо, у грудні 2019 року уряд погодив виділити кошти для дрогобиччан, які втратили житло внаслідок обвалу будинку, а у квітні цього року виділив 40 млн грн компенсації постраждалим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.