Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пішохідний перехід у Львові

Четвер, 25 листопада 2021, 14:16

У Львові хочуть напрацювати систему освітлення пішохідних переходів

пішохідний перехід у Львові

Депутати звернулися до мера Львова з проханням напрацювати програму системи освітлення пішохідних переходів у місті.

Сьогодні, 25 листопада, на сісії Львівської міської ради депутати звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням створити робочу групу та напрацювати програму системи освітлення пішохідних переходів у Львові.

Як пояснив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Петро Адамик, минулої суботи маршрутка збила двох черниць у центрі міста на пішохідному переході, тому міська рада має вжити усіх заходи задля запобігання подібних ситуацій у майбутньому.

"Впродовж декількох років я неодноразово звертався до виконавчих органів міської ради щодо освітлення пішохідних переходів, проте, точкове розв'язання цієї проблеми не є ефективним, а цю ситуацію у місті Львові важко узгодити зі статусом "безпечного міста".

Якісне освітлення пішохідних переходів – це безпека як пішоходів, так і водіїв. Воно сприяє покращенню видимості пішоходів, поліпшує безпечні та комфортні умови для руху. Контролювати та забезпечувати встановлення освітлених пішохідних переходів мають органи місцевого самоврядування, які мусять опиратися на проєктування освітлення згідно з чинними будівельними нормами" – наголосив Адамик.

 За його словами, у місті необхідно створити робочу групу, яка б напрацювала  програму системи освітлення пішохідних переходів у Львові.

Нагадаємо, 20 листопада в центрі Львова маршрутка №138 на пішохідному переході у центрі Львова збила двох черниць ордену францисканців, одна з яких померла, а інша потрапила до лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.