Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 25 листопада 2021, 13:27

Наступне десятиліття у Львові оголосили десятиліттям Андрея Шептицького

Львів

Львівські депутати проголосили 2022-2031 роки десятиліттям досліджень і промоції постаті митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 25 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати проголосили 2022-2031 роки десятиліттям досліджень і промоції постаті митрополита Андрея Шептицького. 

Як йдеться в пояснювальній записці до тексту ухвали, десятиліття митрополита Андрея Шептицького приурочили до 77-ї річниці його смерті.

Тепер виконком Львівської міськради має підготувати план заходів "для гідного вшанування тернистого життєвого шляху, дослідження й промоції духовно-інтелектуальної спадщини митрополита Андрея Шептицького у сфері громадсько-політичної, суспільно-економічної та екуменічної діяльності".

Також митрополита Андрея Шептицького планують проголосити новим патроном Львова.

"Ми маємо твердий намір проголосити Митрополита новим патроном Львова. Поки будуть тривати всі процедури беатифікації, я хочу, щоб ми пізнали Митрополита як громадського діяча, політика, мецената, як людину, яка мала безліч талантів. Ми дуже обмежено володіємо інформацією про Митрополита, тому наступні 10 років дадуть нам шанс пізнати його постать глибше. Ми підготуємо відповідну програму промоції. І це одне з найважливіших рішень" − повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, митрополит Андрей Шептицький − предстоятель Церкви, етнарх, провісник екуменізму, меценат, гуманіст, ще за життя визнаний українським народом "рідним Мойсеєм" − який у час двох світових воєн і у непростий міжвоєнний час успішно розвивав духовність, культуру, освіту, економічний потенціал українців, координував співпрацю усіх суспільних, соціальних, релігійних та освітніх інституцій українського народу.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська облрада підтримала оголошення 2020 року Роком митрополита Андрея Шептицького, лідера ОУН Андрія Мельника та діяча ЗУНР Василя Вишиваного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.