Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Піпа

Вівторок, 30 листопада 2021, 16:40

Нардепка Піпа кохатиметься у кроні найстарішого дуба на Сихові

Наталія Піпа

Львівські депутати оголосили дуб на вул. Скрипника ботанічною пам'яткою природи.

Сьогодні, 30 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення про оголошення ботанічною пам'яткою природи місцевого значення дерева "дуб звичайний" у Львові.

"За" проголосували 44 депутати. 

Дуб знаходиться на вул. Скрипника, 2-а – просп. Червоної Калини, 72 у Сихівському районі Львові. З ініціативою оголосити це дерево пам'яткою природи виступили народна депутатка Наталія Піпа та ГО "Кращий Сихів", співзасновницею якої була нардепка.

За словами начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександри Сладкової, йдеться про збереження найстарішого дуба на Сихові, а це рішення не потребує жодних фінансувань з бюджету міста.

Також депутати доручили управлінню екології міськради направити звернення про оголошення цього дуба пам'яткою природи до Львівської обласної ради.

Нагадаємо, у жовтні цього року облрада Львівщини оголосила дуб на вул. Івана Франка, 157-А у Львові ботанічною пам'яткою природи.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.