Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Карпати

Четвер, 2 грудня 2021, 11:45

Гірськолижним курортам рекомендують розробити Covid-позначки для вакцинованих відвідувачів

Карпати

Власників готелів на гірськолижних курортах штрафуватимуть за відсутність у туристів Covid-документів та рекомендують надати їм Covid-позначки.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністерство охорони хдоров'я рекомендувало власникам готелів на гірськолижних курортах проводити перевірку Covid-документів під час поселення до готелю або під час придбання абонементу на гірськолижне катання, а також запровадити унікальну позначку для тих, в кого документи вже перевірили.

Також позначка має свідчити про те, хто саме її видав.

"Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти унікальну позначку, наприклад наліпку, яка б дозволила ідентифікувати те, що документи у людини вже перевірялись. Також позначка має свідчити про те, хто саме її видав: який суб’єкт господарювання" – заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, такі Covid-позначки потрібні, щоб уникнути повторних перевірок документів та дати можливість користуватися суміжними послугами (послугами підвісних канатних доріг, вуличних ярмарок та іншими послугами).

"Але Covid-документи у відпочивальника повинні бути з собою постійно. Їх треба пред’являти на вимогу представників закладів та вибіркових контрольних перевірок контролюючими органами" – додав Ляшко.

Крім цього, власників готелів на гірськолижних курортах штрафуватимуть за відсутність у туристів Covid-документів.

"У разі відсутності у відвідувачів або співробітників необхідних документів власник закладу може понести відповідальність за статтею "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 тисяч до 170 тисяч гривень" – пояснив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні оновили протиепідемічні заходи під час роботи гірськолижних курортів, зокрема, зобов’язали пред’являти Covid-сертифікати при поселенні до готелів.

Додамо, з 6 грудня набудуть чинності оновлені правила адаптивного карантину для "жовтої" карантинної зони, які уряд затвердив ще 24 листопада.

У цій зоні бізнеси та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифікату чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.