Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

диплом

vartonews.com.ua

Четвер, 2 грудня 2021, 13:15

Вулицю на Дрогобиччині визнали найдовшою в Україні

диплом

Вулицю Тараса Шевченка у селі Орів внесли до Книги рекордів України як найдовшу в країні.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 1 грудня, вулицю Тараса Шевченка у селі Орів Дрогобицького району внесли до Книги рекордів України як найдовшу у всій країні. Вона має протяжність 14 кілометрів.

"Вулиця у селі Орів названа на честь Кобзаря і є однією з найдовших. Важливо те, що вся Україна почує про Орів. Та й не тільки Україна. Ця подія − про розвиток туризму, про інвестиції в наш регіон, про розвиток сіл Трускавецької громади, Дрогобицького району, а отже і Львівщини! Книга рекордів України − досить частий гість у нашій області. Не так давно у Трускавці фіксували найдовшу в державі крижану барну стійку з символікою України, а в Стрию − найбільший живий ланцюг у кольорах державного прапора" − повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

В околиці Орова реалізовують проєкт "ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури" та триває будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець − Орів − Борислав − Східниця за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

"Біля Орова розпочинається нацпарк "Сколівські Бескиди", у містечку Сколе буде цілий комплекс із еко-помешканнями для туристів − "глемпінгами" (комфортабельними кемпінгами), у Бориславі неподалік на початку цього року відкрився музей-аптека Йогана Зега, у Трускавці будуть реконструювати історичну віллу Гопляна, де працює музей художника Біласа. Ці всі заходи сприятимуть залученню туристів у цей край для його подальшого розвитку" − додав Юрій Бучко.

Зазначимо, Орів − найдовше та найбільше за площею село Львівської області. До 1967 року воно за площею було більшим за Львів. В управлінні туризму і курортів повідомили, що територія поблизу села є однією з найбільш придатних в Україні для заняття дельтапланеризмом. Ще з 1934 року тут почали проводити 4-денні курси, а згодом організували цілу школу.

Нагадаємо, власників готелів на гірськолижних курортах штрафуватимуть за відсутність у туристів Covid-документів та рекомендують надати їм Covid-позначки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.