Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Четвер, 2 грудня 2021, 14:03

8 нардепів з Львівщини не підтримали продовження особливого статусу для Донбасу

АТО

Верховна Рада продовжила на рік закон про особливий статуc Донбасу.

Сьогодні, 2 грудня, Верховна Рада пирйняла законопроект 6342, яким продовжила особливий статус Донбасу ще на рік. "За" проголосували 317 народних депутати.

Згідно із документом, дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО продовжили до 31 грудня 2022 року. 

Законопроект спрямований на "створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації" на Донбасі.

Згідно з пояснювальною запискою, закон необхідно було прийняти через те, що 31 грудня 2021 року спливає термін запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО регулярно продовжується ще з 2014 року. Його продовжили у 2017 року терміном на 1 рік, а також у 2018 році ще на один рік, й у 2019 та 2020 роках.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Проголосували проти: Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Юрчишин (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.