Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борис Ґудзяк

Четвер, 2 грудня 2021, 15:40

Ґудзяка призначили членом Дикастерії в справах комунікації

Борис Ґудзяк

Папа Римський Франциск призначив митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка одним з членів Дикастерії з питань комунікацій.

Про це повідомила пресслужба єпархії святого Володимира Великого у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії.

Сьогодні, 2 грудня, на офіційному сайті Ватикану оголосили, що папа Римський Франциск призначив митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка одним з членів Дикастерії з питань комунікацій.

Новими членами дикастерії призначили також кардинала Мауро Ґамбетті, архиєпископа Хорхе Едуардо Лодзано, єпископа Емануеля Бадехо та монахиню сестру Наталі Бекар, заступницю Секретаря Синоду Єпископів.

Зазначимо, Дикастерію з питань комунікацій заснував папа Франциск 27 червня 2015 року. На нову структуру поклали завдання повної реорганізації всієї комунікаційної системи Святого Престолу. У ній під одним керівництвом об’єднано усі джерела комунікацій Святого Престолу та міста-держави Ватикан.

Нагадаємо, у 2019 році архиєпископ-митрополит Борис Ґудзяк офіційно очолив Філадельфійську митрополію УГКЦ. Папа Франциск призначив Бориса Ґудзяка Архиєпископом-Митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США у лютому 2019 року. До цього президент УКУ з липня 2012 року очолював Апостольський екзархат для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу (з центром у Парижі).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.