Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

ukrinform.ua

П'ятниця, 3 грудня 2021, 11:25

Львівська облрада оскаржила рішення суду щодо повернення у власність міськради Львова будівель своїх чотирьох підприємств

Львівська облрада

Львівська обласна рада 1 грудня подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати рішення Господарського суду міста Києва, який ухвалив повернути з обласної власності у власність  Львівської міської ради будівлі чотирьох обласних закладів охорони здоров’я.

Про це Варіанти повідомили у прес-службі Львівської облради.

«Львівська облрада вважає судове рішення абсолютно незаконним та необґрунтованим, тому було оперативно підготовлено та подано апеляцію», - зазначили у прес-службі.  

Господарський суд м. Києва у листопаді задовольнив позовні вимоги Львівської міської ради щодо скасування власності Львівської обласної ради на будівлі чотирьох обласних комунальних закладів охорони здоров’я: дитячого туберкульозного санаторію; психоневрологічного диспансеру; будинку дитини № 1 та 2  для дітей з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки.  

Керівник юридичного відділу Львівської облради Ярослав Гасяк пояснив, що рішення суду будо оприлюднено в реєстрі судових рішень 22 листопада,  офіційно надійшло до облради 30 листопада, а вже 1 грудня облрада скерувала до суду апеляцію.

Ярослав Гасяк розповів, що суди в цій справі тривають з 2017 року.

У 2017 році Львівська міська рада вирішила оскаржити передачу будівель та споруд восьми закладів охорони здоров’я на користь Львівської обласної ради. Для цього звернулась з позовом до суду про визнання недійсним рішення обласної ради щодо оформлення права власності на будівлі лише двох закладів охорони здоров’я: медичне об’єднання «Фтизіопульмонологія» та міський дермато-венерологічний диспансер.  

У 2018 році рішенням суду першої інстанції позов було задоволено, а у 2019 році постановою суду апеляційної інстанції рішення суду першої інстанції було залишено без змін. Цими судами було визнано недійсним рішення обласної ради від 2008 року, - розповів Гасяк.

Львівська міська рада, отримавши це рішення суду, почала звертатись з різними судовими позовами, у яких просила суд повернути будівлі та споруди вказаних восьми закладів охорони здоров’я, а саме: визнати недійсними свідоцтва про право власності Львівської обласної ради, скасовувати державну реєстрацію права спільної власності на ці приміщення, яка була проведена за обласною радою.

Ярослав Гасяк наголосив, що  Львівській облраді лише цього року вдалось переломити ситуацію та відстояти у судах право спільної власності на ці будівлі.  

«Лише в 2021 році Львівська обласна рада у судах добилась відмови по всіх судових процесах  за позовами Львівської міської ради щодо спірних будівель. Рішення по чотирьох справах набрали законної сили, правову оцінку цим рішенням надав також Верховний Суд, який став на бік Львівської обласної ради.  Два судових процеси перебувають на розгляді у судах, по одному з яких суд першої інстанції також відмовив Львівській міській раді у позові», - пояснив він.

Нагадаємо, у  2008 році Львівська міська рада передала Львівській обласній раді вісім закладів охорони здоров’я, разом з будівлями та спорудами, які перебували на їхньому балансі.

Йдеться про будівлі Інфекційної клінічної лікарні  вул. Пекарська, 54, вул. Лисенка, 41, 43, 45, вул. Кирила і Мефодія, 22, 24; медичного об’єднання «Фтизіопульмонологія»  вул. Замарстинівська, 274; вул. Личаківська, 233; вул. Устияновича, 14; вул. Лемківська, 24;  Львівського міського дермато-венерологічного диспансеру вул. Замарстинівська, 83; вул. Кордуби, 4а; дитячого туберкульозного санаторію , вул. Антоновича, 80; дитячого ревмокардіологічного санаторію   вул. Коновальця, 114, 116;  психоневрологічного диспансеру  вул. Й.Коциловського, 15а, 30, 32, вул. О. Басараб, 2; будинку дитини № 1 для дітей з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки, вул. Комаринця, 2а; будинок дитини № 2 м. Львова для дітей з пораженням центральної нервової системи і порушенням психіки, вул. Антоновича, 117; вул. Житомирська, 8а; вул. Гіпсова, 40б.

Станом на нині три будинки з цього переліку не перебувають у власності облради: будинки по вул. Устияновича, 14 та  Лемківська, 24 були продані з аукціону за рішеннями облради в 2017 році у звязку  з реорганізацію фтизіатричної служби у Львівській області. Будинок на Коновальця, 114-116 був проданий в 2020 році у зв’язку з ліквідацією Комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.