Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 8 грудня 2021, 11:17

Депутати Львівщини пропонують ввести кримінальну відповідальність за заперечення голодоморів

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до ВРУ та Кабміну з проханням передбачити відповідальність за заперечення голодоморів в Україні.

Вчора, 7 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні.

"За" проголосував 61 депутат.

Як йдеться у тексті звернення, 27 листопада, в День пам’яті жертв голодоморів, у львівському Будинку вчених блогер з Чернівців Олександр Заліско влаштував гучне святкування, проте жодного покарання не отримав.

"Стаття 2 Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" зазначає що "Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним". Однак чинне законодавство України не передбачає жодного правового покарання за такі дії" – наголошують депутати.

Саме тому депутати звернулися до Верховної Ради та уряду з проханням невідкладно розробити зміни до законодавства щодо введення адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів та за приниження пам’яті жертв цих подій.

Нагадаємо, через святкування блогерів у День пам'яті жертв голодоморів міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених через порушення карантинних вимог, а 3 грудня директор Будинку вчених помер у приміщенні Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.