Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Держбюджет

news.dkt.ua

Середа, 8 грудня 2021, 13:09

Три громади на Львівщині отримають додаткову допомогу з держбюджету до кінця 2021 року

Держбюджет

Три територіальні громади Львівщини отримають допомогу у межах виділення 512,3 млн грн дотації для громад, індекс податкоспроможності яких менше ніж 0,9.

Про це йдеться в законі «Про внесення змін до держбюджету 2021», який 8 грудня був підписаній президентом.
 
Відповідно до змін в Державному бюджеті на 2021 рік три територіальні громади Львівщини отримають допомогу у межах виділення 512,3 млн грн дотації для громад, індекс податкоспроможності яких менше ніж 0,9.
 
До громад Львівщини з податковим індексом 0,9, які отримають допомогу, належать Ралівська, Стрілківська та Рудківська громада. Такими є дані Львівської ОДА, оприлюднені Львівським порталом.
 
Зміни у законі передбачають виділення 512,3 млн грн дотацій для усіх територіальних громад, податковий індекс яких менше ніж 0,9. Тобто коефіцієнт, який визначає рівень податкоспроможності відповідного місцевого бюджету у порівнянні з аналогічним середнім показником по всіх зведених місцевих бюджетах України у розрахунку на одну людину буде менше ніж 0,9.
 
Змінами до держбюджету 2021 року також передбачені кошти для громад в сумі 26,9 млрд грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Ця субвенція буде виплачена відповідно до закону «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», який набрав чинності у серпні, повідомляє Асоціація міст Україні.
 
Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вказав, що ці кошти надійдуть до бюджетів громад до кінця 2021 року.
 
«Компенсація різниці в тарифах з державного бюджету місцевим — важлива складова врегулювання заборгованості підприємств. Це передбачено Законом №1639, який набрав чинності наприкінці серпня», – зазначив Чернишов.
 
Новина  створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.