Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МОST Logistic Terminal

railinsider.com.ua

Четвер, 9 грудня 2021, 12:20

Логістичний хаб біля станції Мостиська ll збільшив площу для зберігання вантажів

МОST Logistic Terminal

Логістичний хаб, що функціонує на кордоні з Польщею, біля станції Мостиська ll збільшив площу для зберігання вантажів.

Про це пише видання Rail.insider.

Логістичний хаб, що функціонує на кордоні з Польщею, біля станції Мостиська ll МОST Logistic Terminal збільшив площу для зберігання вантажів та ввів в експлуатацію нові залізничні колії.

МОST Logistic Terminal тепер може одночасно приймати 38 вагонів на широких коліях і 30–48 вагонів на вузьких коліях залежно від типу вагона (SIS або SIMMS). Таким чином інфраструктура та оснащення терміналу дозволяють приймати вузькоколійні вагони з Європи та здійснювати перевантаження у вагони широкої колії або вантажівки. Логістичний хаб може обробити за день 30 вагонів та 40 вантажних автомобілів.

Додамо, на базі MOST Logistic Terminal відкрили новий майданчик для зберігання вантажів площею 4500 кв. м. Тепер загальна площа відкритих майданчиків перевищує 7000 кв. м, а також на території хабу працюють два криті склади.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Зазначимо, у липні "Мостиський сухий порт" включили до офіційного реєстру індустріальних парків України.

Додамо, фірма Ріната Ахметова вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту у Мостиськах, перші вантажі обіцяють приймати вже в кінці цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.