Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська залізниця

Четвер, 9 грудня 2021, 15:58

З 10 грудня в Україні зросте вартість залізничних квитків

Львівська залізниця

Укрзалізниця збільшує комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

З 10 грудня цього року Укрзалізниця змінить комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. Як зазначили в компанії, востаннє його переглядали у 2019 році.

Натомість у 2022 році Укрзалізниця не передбачає жодних підвищень тарифів на пасажирські залізничні перевезення.

З 10 грудня фіксований збір складатиме 30 гривень замість 22 гривень. Також комісійний збір – 20 гривень – буде включено до вартості квитків на експрес Київ – аеропорт Бориспіль. Таким чином, починаючи з завтрашнього дня квитки на експрес коштуватимуть 100 гривень.

"Попри те, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною – в середньому збільшиться лише на 3%, для АТ "Укрзалізниця" таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн гривень на місяць додаткових доходів" – йдеться у повідомленні.

Також залізниця зменшує розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Відтепер вартість резервування місць в разі бронювання квитків для групи кількістю більше 30 осіб становитиме 50 гривень з дорослого пасажира та 35 гривень з осіб віком до 18 років.

"Додаткові доходи компанія в наступному році планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів та ін., але в жодному разі не від підвищення вартості квитків" – пояснили в Укрзалізниці.

Нагадаємо, у 2021 році ціни на квитки зросли на 22%. У 2020 році Укрзалізниця також підвищувала ціни на квитки щомісяця на 2%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.