Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садочок

Четвер, 9 грудня 2021, 16:50

Суд може скасувати положення про зміну мережі груп в садочках Львова

дитячий садочок

Суд розгляне позов про скасування рішення виконкому Львівської міськради, яким затвердили положення про зміну мережі груп в садочках Львова.

Про це йдеться у повідомленні юридичного департаменту Львівської міської ради.

У четвер, 16 грудня, Львівський окружний адміністративний суд розгляне справу за позов до управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та виконавчого комітету Львівської міської ради про оскарження рішення виконкому від 20 вересня 2019 року "Про зміну мережі груп у закладах дошкільної освіти м. Львова та затвердження Положення про організацію роботи з дітьми з порушеннями мовлення у закладах дошкільної освіти м. Львова".

Позивач звернулася до суду з позовом як законний представник в інтересах малолітньої дитини та просить визнати рішення виконкому протиправним та нечинним.

Зазначимо, оскаржуваним рішенням виконком дозволив управлінню освіти з 1 вересня 2019 року перепрофілювати групи для дітей з порушенням мовлення у групи загального типу.

Також виконком затвердив положення про організацію роботи з дітьми з порушеннями мовлення у закладах дошкільної освіти Львова. Відповідно до цього положення у закладах дошкільної освіти Львова має бути один вчитель-логопед на 15-20 дітей з фонетико-фонематичним недорозвиненням мовлення або на 12 дітей з тяжкими порушеннями мовлення. А допомога щодо виправлення порушень мовлення надається дітям з трьох до шести (семи) років. Формою організації навчально-корекційної роботи є індивідуальні та підгрупові заняття (2-3 особи, бажано одного віку, з однорідними порушеннями мовлення).

Нагадаємо, у липні депутати погодили створення закладу дошкільної освіти на вул. Малоголосківській, 34. А у червні депутати міськради ухвалили створити заклад дошкільної освіти на вул. Медової Печери, 13.

Додамо, у квітні міська влада повідомила, що планує відкрити 28 додаткових груп у закладах дошкільної освіти Львова для 700 дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.