Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кіберспортивний турнір

Асоціація "Ради Львівщини"

П'ятниця, 10 грудня 2021, 14:30

Перший кіберспортивний турнір Львівської області стартує 11 грудня

кіберспортивний турнір

У вересні 2021-го в Україні відзначили першу річницю дня, коли кіберспорт визнали офіційним видом спорту.

Перший кіберспортивний турнір Львівської області стартує 11 грудня.

У вересні 2021-го в Україні відзначили першу річницю дня, коли кіберспорт визнали офіційним видом спорту. 

Для довідки: кіберспорт чи е-спорт − вид спортивної активності, в якій гравці розвивають і тренують як розумові, так і фізичні навички.

Тому Асоціація Рад Львівщини спільно з Львівською обласною радою вирішили розвинути можливості молодих людей регіону, йти в ногу з часом і провести перший в області кіберспортивний турнір (дисципліна CS:GO 5x5 з призовим фондом у 40 000 грн).

Для того, аби все відбулося на високому рівні, до партнерства запросили досвідченого гравця у ніші − Force Arena (найбільша та найновітніша кіберспортивна арена Західної України).

"Вважаємо нашу співпрацю гарним прикладом партнерства державної установи з приватним бізнесом. Для призового фонду залучили спонсорів, що виділили 40 000 гривень та будуть професійні геймерські подарунки", − розповів виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів.

Турнір відбуватиметься у 2 раунди (перший раунд пройде у форматі Single Elimination − команда, що програє в першому раунді, вилітає з турніру, наступні, окрім фіналу, проходитимуть в форматі BO1 Double Elimination (з нижньою сіткою), фінал BO3). Тобто до фіналу потраплять 3 найсильніші колективи − саме вони розіграють між собою призові місця. 

1-е місце − 50%, 2-е місце − 30%, 3-е місце − 20%

Попередньо зареєструвалися 35 команд (по 5 чоловік у команді).

Асоціація Рад Львівщини у цьому кіберспортивному турнірі робить акцент на соціальну складову − майже 100 дітей та підлітків з різних громад Львівщини відвідають клуб та подивляться на процес − на те як відбувається турнір, на передову сучасну техніку та поспілкуються з досвідченими гравцями.

Таким чином планують сприяти розвитку молоді, розширити їхнє світобачення та мотивувати розвиватися різносторонньо.

Варто згадати команду Natus Vincere − вже 10 років в числі найкращих у світі. Добре, коли NaVi на своєму захопленні кіберіграми пристойно заробляють. Найбільші виграші: 10 років тому за DOTA 2 отримали 1 000 000$ призових. Цьогоріч повторили успіх (та грошовий виграш) в іншій дисципліні − по CS:GO.

Сподіваємося, молодь в громадах не матиме проблем з інтернет-з’єднанням, безперешкодно отримуватиме інформацію та гуртуватиметься, зокрема, навколо кіберспорту.

Локація: FORCE ARENA, площа Адама Міцкевича, 10.

Дата турніру: 11 грудня 2021.

Дисципліна: CS:GO 5x5.

Призовий фонд: 40 000 грн.

Початок: о 10:00 год.

Чекаємо також на всіх бажаючих поринути в атмосферу кіберспорту!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.