Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

страйк шахтарів

Понеділок, 13 грудня 2021, 15:30

80 шахтарів страйкували біля Львівської ОДА

страйк шахтарів

Шахтарі вимагали термінової виплати заборгованостей по зарплаті.  

Сьогодні у Львові, біля Львівської ОДА відбувся страйк шахтарів «Червоноградської» шахти ДП «Львіввугілля». 

Керівник профспілки шахти Павло Євтушок розповів: «Нам кидають 7-10% від зароблених коштів протягом останніх трьох місяців. Заборгованість по заробітній платі приблизно 388 млн грн. Кожен шахтар отримував не більше 2000 грн на місяць. Тому ми мусимо їхати і на Київ, і під будівлю Львіської ОДА, щоб добитись справедливості. Шахтар відчуває волю і сводобу, коли має заробітну плату і його сім’я забезпечена фінансово. Ми ж відчуваємо себе рабами».

До мітингуючих вийшов перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Годик. Він розповів шахтарям про те,що генеральний директор і керівники шахт сьогодні поїхали до Києва для того, щоб питання зрушило з мертвої точки.

«Сьогодні 25 млн гривень вже надійшло від  ПАТ «Центренерго» на рахунок підприємства. Вони будуть спрямовані першочергово на погашення заборгованості по заробітній платі. 25 млн сьогодні-завтра ще надійде також від  ПАТ «Центренерго» від реалізації продукції. Голова облдержадміністрації звернувся до міністра енергетики і безпосередньо прем'єр-міністра щодо пошуку додаткового фінансового ресурсу для погашення заборгованості. Зі слів профільного міністра, додатковий фінансовий ресурс у вигляді 700 млн грн буде розподілений на погашення заборгованості по заробітній платі для шахтарів» - проінформував Годик.

Андрій Годик запевнив, що мінімальна сума надходження додаткового ресурсу для Львівської області –це 100 млн грн. Загальна сума заборгованості — 236 млн грн.  Тобто мінімум 50% заборгованості буде погашено вже цього тижня. Решту планують виплатити до Нового року.

Нагадаємо, що  загальна заборгованість державних вуглевидобувних підприємств із виплати зарплат за 2015-2020 роки та 6 місяців 2021 року становить 1,334 млрд грн, з них 1,077 млрд грн накопичилося від початку цього року. Про це повідомило Укрінформ.

Зазначимо, у листопаді першому заступнику голови Львівської ОДА Андрію Годику нарахували 246 тисяч гривень доходу, який складався із зарплати та допомоги на оздоровлення.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.