Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий садочок

Понеділок, 13 грудня 2021, 16:44

Львівські депутати додадуть працівникам дошкільних закладів 40% до зарплати

дитячий садочок

З ініціативи депутатів ЄС у проекті бюджету Львова 2022 року планується закласти 100 мільйонів гривень додатково на зарплати працівникам дошкільних навчальних закладів.

Сьогодні, 13 грудня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради одноголосно підтримала ініціативу депутатів Європейської Солідарності щодо виділення у проєкті бюджету 100 мільйонів гривень додатково на зарплати працівникам дошкільних навчальних закладів.

Виділені кошти становитимуть додаткових 40% до заробітної плати працівників дошкільних закладів: педагогів, молодшого персоналу, логопедів, психологів, працівників кухні та інших. 

За словами депутатки міськради від Європейської Солідарності Ольги Посипанко, потреба у виділенні додаткових коштів зумовлена тим, що однією з проблем у діяльності закладів дошкільної освіти є низькі заробітні плати, в той час, як на працівників лягає велике навантаження, а кількість дітей  у групах перевищує норму.

"Ми сьогодні розглядали блок освіти, обговорювали тему заробітної плати в дошкільних закладах, яка прямо залежить від міського бюджету і ми здатні на це впливати. Таким чином спочатку була пропозиція додати 25 мільйонів, але ми вважаємо, що це є дуже великий мізер, і таким чином ми додаємо 100 мільйонів. Це була наша ініціатива, Європейської Солідарності, і це є 40% додаткових до заробітної плати працівників дошкілля. Таким чином ми хоча б трохи вирівняємо оцю несправедливу ситуацію, яка є на сьогодні по зарплаті" − повідомила Ольга Посипанко.

Зазначимо, всього у Львові функціонує 110 садочків, в яких працює 5 828 працівників.

Також комісія вирішила у наступному році виділити 3,8 мільйона гривень на програму трудового навчання, відповідно до якої 127 шкіл Львова отримають по 30 тисяч гривень для облаштування кабінетів трудового навчання.

Ольга Посипанко додала, що тепер депутати мають знайти фінансові можливості для того, щоб у повному обсязі передбачити задекларовані стрічки у бюджеті Львова на 2022 рік. 

Нагадаємо, у липні депутати погодили створення закладу дошкільної освіти на вул. Малоголосківській, 34. А у червні депутати міськради ухвалили створити заклад дошкільної освіти на вул. Медової Печери, 13.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.