Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Москаленко

Вівторок, 4 січня 2022, 16:01

Москаленко займеться встановленням пам'ятника Коновальцю у Львові

Андрій Москаленко

Андрій Садовий створив організаційний комітет для встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю у Львові.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №611 від 9 грудня 2021 року.

Андрій Садовий розпорядився створити організаційний комітет для встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю у місті.

"Враховуючи значущість постаті голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН, одного з ідеологів українського націоналізму Євгена Коновальця у процесі становлення української ідентичності та націєтворчих процесів, з метою належного відзначення 130-річчя від дня народження легендарного провідника, утворити організаційний комітет з встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю у м. Львові" – йдеться у документі.  

Керівником організаційного комітету став перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, а його заступником – головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

До складу цього комітету також увійшли: директорка департаменту розвитку міськради Наталія Бунда, депутатка Львівської міської ради від ЄС Лейла Мелесова-Вальчак, депутат Львівської обласної ради від ЄС Святослав Шеремета, ректор Львівської національної академії мистецтв Василь Косів.

Комітет має розробити план заходів з встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю у Львові.

Нагадаємо, у червні 2021 року у міськраді заявляли, що оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу ідею пам’ятника Євгену Коновальцю.

Додамо, наприкінці лютого 2021 року депутати Львівської міськради звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю, а Нацбанк у червні того ж року випустив пам'ятну монету "Євген Коновалець".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.